INTRODUCTIE BLUELABEL

 

Schade en overlast zal de komende jaren toenemen door extreem weer. Het Global Risk Report 2019 noemt dit zelfs al grootste risico. Overheden, bedrijven en inwoners werken daarom aan het klimaatbestendig inrichting van ons land. BlueLabel helpt om klimaatbestendigheid concreet te maken.  

Klimaatlabels

Klimaatlabels geven voor elk gebouw in Nederland aan hoe het scoort op klimaatthema’s. Denk hierbij aan het risico op wateroverlast, overstroming, hitte en droogte. Hierdoor kan een concrete beleidsambitie worden geformuleerd en gemonitord worden. De labels zijn ook een afwegenskader voor besluiten over maatregelen die een gemeente, bedrijf of inwoner wil nemen.

Communicatie

Een groot deel van de stad is niet in eigendom van de gemeente, maar in het bezit van particulieren, bedrijven en woningcorporaties. Dit betekend dat er goed samengewerkt moet worden. Dezelfde taal spreken is dan essentieel.

Digitale Service

De klimaatlabels zijn beschikbaar als digitale service en kunnen via diverse kanalen worden ontsloten. We onderscheiden daarbij het portaal voor inwoners, de beleidsmonitor voor gemeenten en het dashboard voor bedrijven.

 

Inzicht per adres

De klimaatlabels zijn ook op te vragen per adres. Momenteel is dit uitsluitend het geval voor het risico op wateroverlast als gevolg van hevige neerslag.

 

BEKIJK BLUELABELS

OP DE KAART

Om de Bluelabels te bepalen van een gebouw of weg is betrouwbare informatie nodig over de waterdieptes bij hevige neerslag. BlueLabel maakt gebruik van innovatieve technologie om waterdieptes rond een object te vertalen naar een risicolabel. De labels worden visueel weergegeven en zijn in één oogopslag begrijpelijk.

Op de kaart zijn de Bluelabels weergegeven per postcodegebied voor heel Nederland. Zoek op postcode of naam van de gemeente om de verdeling van de BlueLabels (A tot E) te bekijken. Bron: NOS.

DE VERENIGDE NATIES OVER KLIMAATVERANDERING

“Climate change is one of the major challenges of our time and adds considerable stress to our societies and to the environment. From shifting weather patterns that threaten food protection, to rising sea levels that increase the risk of catastrophic flooding, the impacts of climate change are global in scope and unprecedented in scale. Without drastic action today, adapting to these impacts in the future will be more difficult and costly.”

     WIST JE DAT

GEBIEDEN OVERSTROMEN ELK JAAR

MENSEN ONDERVINDEN ELK JAAR DIRECTE GEVOLGEN

LANDEN HEBBEN ACTIEVE OVERSTROMINGSGEBIEDEN

OPLOSSINGEN WORDEN ELKE DAG GEIMPLEMENTEERD

Partners:

Over BlueLabel

BlueLabel maakt de klimaatopgave ten opzichte van hevige neerslag, overstroming, hitte en droogte inzichtelijk.

Contact

Geïnteresseerd in BlueLabel?
Neem voor meer informatie contact op met info@bluelabel.net of
vul het contactformulier in

Neem contact met ons op